crema de lamaie

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 4 oua
  • 300 grame zahar
  • sucul a 3 lamai
  • coaja rasa a 2 lamai
  • 100 grame unt
  • frisca

Mod de preparare

Se bat ouale intregi cu zaharul, se adauga coaja de lamaie, se adauga sucul de lamaie, se adauga untul.

Totul se amesteca pe foc mic pana capata consistenta, cu o spatula de lemn si intr-o cratita de inox

se lasa la racit si se adauga frisca dupa gust.

PS: Se poate inlocui lamaia cu portocale.

PPS: Se pot baga bucati de fructe in crema, de ex. banane.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise