Crema de lamaie cu zmeura parfumata

Timp pregatire
20 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • • 1 lamaie
  • • 80 gr zahar
  • • 2 plicuri ( de 10 gr fiecare ) gelatina
  • • 500 ml lapte batut
  • • 200 ml frisca
  • • 200 gr zmeura
  • • 2 plicuri zahar vanilat
  • • 40 ml lichior

Mod de preparare

1. Se rade coaja si se stoarce sucul de lamaie.Se pun la fiert cu zahar pana se obtine un sirop, apoi se lasa sa se raceasca.

2. Se inmoaie gelatina in apa rece ( aproz. 8 linguri ).Se inglobeaza siropul racit in laptele batut.Se incalzeste putin gelatina si se amesteca cu 5-6 linguri de lapte batut, apoi se inglobeaza in restul de cantitatate de lapte batut.Cand compozitia incepe sa se intareasca, se inglobeaza frisca batuta.Crema obtinuta se imparte in pahare se se lasa sa se intareasca la frigider 5-6 ore.

3. Se curata si se spala zmeura, apoi se incalkzeste usor cu zahar vanilat.Se adauga 2 linguri de apa si lichiorul.Se repartizeaza deasupra deserturilor si se serveste.

:) Pentru mai multe retete noi delicioase nu ezitati sa vizitati http://lauradfood.blogspot.com/

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise