Crema de morcovi

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • - 750 ml apa,
  • - 500 g morcovi,
  • - 200 ml lapte,
  • - 10 g faina,
  • - 20 g unt,
  • - verdeata.
  • - sare,
  • - piper ( facultativ )

Mod de preparare

Morcovii dati pe razatoare se introduc in apa clocotita. Dupa ce au fiert bine se scot intr-o strecuratoare si se piseaza. Pireul obtinut se dilueaza cu zeama in care au fiert morcovii. Se mai da intr-un clocot. Se adauga sosul alb pregatit din lapte, faina si unt. Se sareaza si eventual se pipereaza si se mai fierb 5`. Se pune verdeata si putin unt in farfurie si se serveste cu cutroane dupa pofta inimii.

Pofta buna !!!

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise