Crema de vanilie

Timp pregatire
20 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 L lapte
  • 6 galbenusuri
  • 1 1/2 cana zahar
  • 1 cana (de 200 ml) faina
  • 2-3 lingurite esenta de vanilie

Mod de preparare

Se amesteca galbenusurile cu zaharul, apoi se pun treptat laptele si faina. Se fierbe la foc mic cca 15 minute si se amesteca tot timpul, ca sa nu se faca cocoloase. Dupa ce se ia de pe foc, se pune esenta de vanilie si se amesteca bine. Se serveste rece si de decoreaza cu fructe din compot sau proaspete sau cu dulceata.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise