CREMA DE ZAHAR ARS

Timp pregatire
70 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 L lapte
  • 150 g zahar-pt topit
  • 200 g zahar-pt compozitie
  • 8 oua
  • 2 linguri cu faina
  • 4 plicuri cu zahar vanilat
  • esenta de rom

Mod de preparare

Se pun 150 g zahar intr-un vas mai adanc pe care-l asezi la foc mic.Se lasa cratita pe foc pana ce se caramelizeaza zaharul si capata culoare maronie.Apoi se intinde pe peretii vasului.Se bat foarte bine ouale cu zaharul vanilat,se toarna laptele putin cate putin ,faina in ploaie ,esenta de rom si se da la cuptor cca 1 ora.

Dupa ce se soate din cuptor,se lasa sa se raceasac si se pune la frigeder pana a doua zi.Atunci se rastoarna pe o farfurie si se serveste.

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise