Crema de zahar ars

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 litru de lapte
  • 6 oua
  • 250g zahar
  • 1-2 plicuri de zahar vanilat
  • 100g stafide(nu neaparat)
  • coaja de lamaie

Mod de preparare

1.Se pun intr-o cratita 150g de zahar si se pun pe foc si se amesteca cu o lingura de lemn pana se caramelizeaza.

2.Apoi se inclina cratita in toate partile pentru a se unge bine cu zaharul caramelizat marginile.

3.Separat ouale se pun intr-un vas cu zaharul ramas si se amesteca cu mixerul sau cu telul pana se obtine un continut omogen.Se adauga treptat laptele,stafidele si coaja de lamaie amestecand continuu.

4.Amestecul se adauga peste zaharul cramelizat si se da la cuptorul bine incins timp de aproximativ 30 minute pana se rumeste.Focul se lasa la mic pentru a nu se arde la suprafata.

5.Dupa ce e gata se lasa la racit la frigider.Se serveste de preferat rece.

Eu mai servesc crema de zahar ars si cu inghetata.

Pofta buna!

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise