Crema de zahar ars

Timp pregatire
75 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 4 oua
  • 500ml lapte
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 1 esenta de vanilie
  • 1 cana de zahar (pt topit)
  • 1 cana de zahar (compozitie)

Mod de preparare

Am topit zaharul intr-o cratita diferita si abia apoi am tapetat tava cu zaharul ars.Am facut asa deoarece am vrut o cantitate mai mica si aveam o tava perfecta pentru ceea ce vroaim eu sa iasa.Am batut oualele intregi cu cana de zahar, zaharul vanilat si esenta de vanilie.Peste oua si zahar am adaugat laptele.Compozitia rezultata am turnat-o in tava mica si am introdus-o la cuptor petru 45 de minute la 180 de grade.Am lasat-o in cuptor pana s-a racit complet.A fost foarte gustoasa dupa ce am lasat-o la rece pentru cateva ore bune.

Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa

Cornete sau rulouri crocante din foietaj umplute cu o crema fina de vanilie si frisca. O reteta usoara, rapida si...

Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata

Incearca o reteta simpla de turta dulce! Usor de facut impreuna cu copiii sau nepotii, aromata si delicioasa. Perfecta pentru...

Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita

Descopera reteta traditionala de carnati de casa din carne de porc si vita, cu boia, usturoi si condimente . Simpli,...

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise