Crema de zahar ars speciala

Timp pregatire
70 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1,5 l lapte
  • 10 oua
  • 10 linguri zahar (pentru compozitie)
  • 4 linguri zahar (pentru caramelizat)
  • 5 linguri faina
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • un praf de sare (optional)

Mod de preparare

1. Se caramelizeaza cele 4 linguri de zahar intinzandu-se neaparat pe marginea cratitei dupa care se lasa sa se raceasca ;

2. Se pune laptele la fiert (in caz ca necesita fierbere)iar dupa se lasa la racit ;

3. Se separa galbenusurile de albusuri ;

4. Se freaca galbenusurile cu 5 linguri de zahar pana devin o crema ;

5. Se bat spuma albusurile cu celelalte 5 linguri de zahar (din cele zece) ;

6. Se amesteca “crema” de galbenusuri cu albusurile batute spuma si apoi cu cele 5 linguri de faina treptat (in ploaie) ;

7. In continuare se amesteca laptele (aproape rece) cu compozitia de mai sus ;

8. Amestecul obtinut se pune in cratita cu zahar caramelizat si racit si se da la cuptor pentru 55 minute la foc potrivit.

Diferenta intre acesta crema de zahar ars si celelalte consta in faptul ca faina ii confera cremei o consistenta convenabila ce determina si un aspect deosebit...(nu se faramiteaza)

Pofta buna !

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise