Crema de lamaie

Timp pregatire
20 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 3 lamai zeama
  • 200 gr zahăr
  • 2 gălbenușuri
  • 4 linguri făină
  • 10 linguri apa
  • Un vârf de sare
  • Scortisoara pentru decor

Mod de preparare

Economica, sănătoasă și ușor de facut. Cea mai buna crema este cea făcută în casă. Se poate folosi pentru prajituri, rulade , torturi dar se poate manca si simpla.

Gălbenușurile le frecam cu sare.

Se amestecă făina cu zaharul si cu un pahar de apă și se pune să fiarbă la foc mic amestecând mereu până se ngroasa. Luăm de pe foc adaugăm zeama de lamaie si gălbenușuri le care au fost frecate cu sare. Punem crema în cupe si se tine la frigider pana se servește. Decoram cu scorțișoară sau ce altceva doriți. Pofta buna!

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise