Creme Ole cu capsuni in foietaj

Timp pregatire
80 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 pachet foietaj de placinta(1 kg-2 foi).
  • 2 plicuri de creme ole cu gust de vanilie.
  • 1 kg de capsuni.
  • 500 ml lapte(pentru creme ole).
  • zahar brun pentru capsuni.

Mod de preparare

Curatam capsunile si le spalam bine,apoi le lasam cu zahar brun,intr-un castron.Am pus cateva linguri generoase de zahar brun.Separat facem creme ole conform cu indicatiile de pe plic.Eu am pus 500 ml de lapte la doua plicuri de creme ole.In instructiuni spun ca se pun 400 ml lapte la 1 plic, dar mi se pare foarte mult lapte,asa ca am pus 500 ml la 2 plicuri.Pregatim foietajul de placinta,il taiem ca pentru o impletitura,lasand pe mijloc un spatiu cam de 10 cm pentru crema ole si capsuni.Punem intai crema de vanilie si apoi capsunile scurse de zeama care au lasat-o de la zahar,dupa care trecem la impletirea aluatului.Bagam tava la cuptor pentru 50 sau 60 de minute.Eu de obicei fac testul cu scobitoarea,dar se vede si cand este gata,pentru ca se rumeneste si miroase super cand se coace.Am servit-o cu doua cupe de inghetata de cacao cu vanilie.Pofta buna !!!

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise