Cremsnit cu biscuiti si banane

Timp pregatire
10 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 200 gr biscuiti simpli
  • 1 pachet crema cremsnit
  • 750 ml lapte rece
  • 1 plic zahar vanilat bourbon
  • 2 banane, feliate
  • gem
  • Pentru sirop
  • 150 ml apa
  • 2 plicuri zahar vanilat bourbon
  • 1 lingurita scortisoara macinata
  • 1 lingurita esenta de rom

Mod de preparare

Se pun toate ingredienetle pentru sirop intr-o cratita mica si se aduc la puctul de fierbere apoi se pune siropul obtinut deoparte.

Se prepara crema cu laptele si zaharul vanilat comform instructiunilor de pe ambalaj.

Se aseaza un rand de biscuiti la baza unui vas tapetat cu folie.Se insiropeaza biscuitii apoi se ung cu cateva linguri de gem.Se pune deasupra ½ din crema preparata.Se aseaza feliile de banane si se acopera cu restul de crema.Se unge deasupra cu cateva linguri de gem si se mai aseaza un strat de biscuiti.Se insiropeaza biscuitii apoi se da totul la rece cateva ore.Biscuitii ramasi se sfaramiteaza.Inainte de servire, se rastoarna prajitura pe o farfurie si se presara cu biscuitii sfaramati.

http://lauradfood.blogspot.com/

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise