Creveți gratinați cu spanac

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1 ceapă,
  • 1 lingură unt,
  • 150 ml vin alb sec,
  • 200 ml apă,
  • 200 ml frișcă lichidă,
  • 300 g creveți,
  • 1/2 lămâie,
  • 300 g spanac congelat,
  • 1 lingură unt,
  • 50 g cașcaval,
  • sare,
  • piper proaspăt măcinat.

Mod de preparare

Ceapa se curăță, se toacă mărunt și se călește într-o lingură de unt, până devine aurie.

Adăugăm apa și lăsăm să fiarbă 10 minute la foc potrivit.

Adăugăm vinul și mai lăsăm să fiarbă 5 minute.

Adăugăm frișca și mai lăsăm 2-3 minute pe foc până se leagă sosul.

Spanacul decongelat se pune la călit într-o lingură de unt pentru 1-2 minute - ar fi de preferat să aveți spanac întreg nu tocat foarte mărunt cum am avut eu :(

Creveții se spală bine în mai multe ape, se condimentează cu sare și piper și se stropesc cu zeama de la jumătate de lămâie.

Preîncălzim cuptorul la 200 grade C.

Într-o tavă termorezistentă adăugăm spanacul și aranjăm creveții pe toată suprafața tăvii.

În sosul pregătit adăugăm cașcavalul ras și condimentăm cu sare și piper proaspăt măcinat.

Turnăm sosul peste creveți și dăm la cuptor pentru 25 minute.

Servim fierbinte cu multă pâine.

Poftă bună!

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise