Creveti cu orez

Timp pregatire
15 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • o lingura ulei de floarea soarelui
  • o ceapa rosie tocata
  • 200 g amestec de legume verzi
  • 200 g creveti congelati
  • 3 catei de usturoi feliati
  • 2 linguri sos de peste
  • 500 g orez Basmati gata fiert
  • coriandru tocat pentru sevire
  • optional, sos de soia
  • sare piper

Mod de preparare

Se lasa crevetii sa se decongeleze. Se incinge uleiul intr-un wok. Se adauga ceapa rosie, legumele si se lasa pe foc 2 min pina se inmoaie. Se adauga crevetii, sosul de peste si se lasa inca 3-4 min pina crevetii devin maronii si sunt patrunsi bine. Se asezoneaza cu sare si piper. Se adauga orezul gata fiert, se amesteca bine si se lasa pe foc timp de 4 min pina se incalzeste si acesta. La servire se preasara coriandru proaspat si dupa preferinta , sos de soia.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise