Creveti si orz

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 lingura ulei de masline
  • 1 ceapa mare, tocata marunt
  • 3 catei de usturoi, tocati
  • 1 ardei gras verde, taiat cubulete
  • 1 ardei gras rosu, taiat cubulete
  • 1 dovleac mic (circa 700 g), fara coaja si taiat În bucati de 1 cm
  • 1 cana orz pentru gati re rapida
  • 1 1/4 lingurite sos de ardei rosu stil Louisiana
  • 1 lingurita sare
  • 1/4 lingurita cimbru uscat
  • 2 pachete (250 9 fiecare),varza verde tocata, inghetata
  • 1 cana rosii taiate din conserva
  • 450 9 creveti de marime medie, decorticati

Mod de preparare

1. Într-o cratita, se Încalzeste uleiul la foc mic. Se adauga ceapa si usturoiul si se prajesc, amestecând des, 7 minute sau pâna când ceapa este frageda. Se adauga ardeii grasi si dovleacul; se prajesc, amestecând des, 5 minute sau pâna când ardeii sunt crocanti-fragezi.

2. Se adauga orzul, sosul de ardei rosu, sarea, cimbrul si 3 1/3 cani de apa; se pun la fiert. Când dau in clocot se adauga varza si rosiile si se pun din nou la fiert. Când dau din nou În clocot. se face focul mic; se acopera si se fierb 10 minute sau pâna când este fiert orzul.

4. Se pun crevetii deasupra tocanei; se acopera si se fierb 4-5 minute sau pâna când sunt facuti crevetii.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise