Crochete din legume cu sos de mustar si usturoi

Timp pregatire
75 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • pentru crochete: 1/2 kg. cartofi
  • 2 buc. morcov
  • 2 buc. radacina patrunjel
  • o conopida mijlocie
  • 1 buc. ceapa
  • piper
  • boia dulce
  • verdeata tocata
  • sare
  • o lingura margarina vegetala
  • 200 ml ulei
  • o cana pesmet; pentru sos: o capatina usturoi
  • 2 linguri mustar
  • o legatura de patrunjel verde
  • ulei
  • sare

Mod de preparare

Crochetele: Legumele se fierb bine, apoi se paseaza cu furculita sau la mixer. Ceapa se taie marunt si se rumeneste in ulei. Se incorporeaza in piureul de legume, apoi se adauga condimentele si verdeata tocata. Se formeaza crochete rotunde sau alungite - nu prea mari - si se tavalesc prin pesmet. Se prajesc in uleiul incins bine, in care se adauga margarina. Sosul: usturoiul se piseaza si se amesteca bine cu mustarul si patrunjelul tocat marunt. Se adauga uleiul, putin cite putin, amestecind continuu. Se sareaza la urma.

Crochetele se pot servi cu garnitura de orez sau cartofi natur

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise