Crumble cu varza

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 kg varza proaspata
  • 1 ceapa alba mare
  • 1 ceapa de apa
  • 150 g sos de rosii si gogosari
  • 1 foaie de dafin
  • 1/4 lgt piper cayenne (optional)
  • sare, piper negru
  • 1 lg bors acru
  • 2 lg ulei de floarea soarelui
  • Crusta
  • 210 g faina de grau
  • 1/2 lgt sare
  • 1/2 lgt cimbru uscat
  • 90 g ulei de palmier
  • 25 ml bere blonda

Mod de preparare

1. Spalam legumele, le uscam cu un servet de hartie.

2. Preincalzim cuptorul la 190°C.

3. Tocam ceapa si o punem la calit in uleiul incins. Punem apoi sosul de rosii, lasam 2 minute apoi adaugam varza taiata marunt, condimentele, invartim 2-3 minute si apoi adaugam borsul. Lasam pe foc potrivit inca 5 minute.

4. Preparam aluatul amestecand toate ingredientele, trebuie sa obtinem o consistenta faramicioasa.

5. Punem vaza intr-un vas (eu am avut de ceramica), punem aluatul faramitat deasupra si introducem in cuptor pentru 20 minute.

S-aveti pofta!

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise