Cuba Pateta (Chiftele irakiene)

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 kg cartofi fierti in coaja, zdrobiti si raciti
  • 5 linguri cu stafide micute si negre
  • 100 gr felii de samburi de migdale
  • 100 gr muguri de pin
  • 1 ceapa mare alba tocata marunt
  • 5 catei de usturoi tocati marunt
  • 2 oua intregi
  • patrunjel
  • piper, sare, nucsoara praf, boia de ardei dulce cate putin din fiecare
  • optional se poate adauga carne tocata de orice fel, inclusiv peste, dar nu mai mult de 250 gr.

Mod de preparare

totul se amesteca cu mana pana devine o compozitie omogena apoi formam cu mainile chiftele de forma unei mingi de rugbi sau o alta forma pe care o preferati si se dau prin pesmet; se pot obtine cam 24 buc;

se prajesc in baie de ulei incins tare pana capata o culoare rosietica, nu mai mult de 5 minute pe fiecare parte;

se scutura tigaia usor cu atentie sa nu sara uleiul din ea dar sa se miste chftelele lejer;

se scot incet cu paleta si se aseaza pe hartie absorbanta;

nu uitati sa varsati uleiul rezidual racit, intr-o sticla cu dop sigur inainte de a-l arunca pentru a proteja mediul(apele noastre) de poluare;

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise