Cuburi de gheata

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru blat: 8 oua,2 linguri de zahar,un plic praf de copt,4 linguri cacao,4 linguri faina,plus faina pentru uns tava,ulei pentru uns tava.
  • Pentru crema: 12 pachet de margarina, o budinca cu gust de frisca(vanilie), 250 ml lapte,2-3 linguri de zahar.
  • Pentru sirop: 300ml apa,150g zahar,o esenta de rom.
  • Pentru decor: 200ml frisca lichida (2 plicuri de frisca plus 300ml lapte), o lingura cacao.

Mod de preparare

Blatul: B ati albusurile cu zaharul,amesteci cu galbenusurile,apoi adaugi faina amestecata cu cacao si praf de copt. Torni compozitia in tava unsa si tapetata si o dai la cuptor timp de 20 de minute.

Siropul: Fierbi apa cu zaharul,pina se topeste acesta,apoi adaugi esenta de rom.Cind blatul s-a racit il insiropezi.

Crema: Prepari budinca conform instructiunilor dupa plic, iar dupa ce ai luat-o de pe foc adaugi si margarina si o amesteci pina se omogenizeaza bine. Torni crema peste blat si o intinzi unform.

Decor: bati frisca si o intizi uniform peste crema. Faci modele cu furculita,apoi o pudrezi cu cacao.

Se taie patratele si se serveste (puteti sa o tineti in frigider daca budinca a iesit prea moale).

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise