Cuburi de lamiie

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Blat: 3 oua, 100 gr zahar, 100 gr faina, 20 gr amidon, 1 lg praf de copt;
  • Umplutura: 10 gr gelatina, 2 oua, 120 gr zahar, 200 ml suc de portocale, sucul de la o jumatate de lamaie, 400 gr branza, 3 lg gem coacaze (se poate inlocui cu orice alt tip de gem)

Mod de preparare

Se bat galbenusurile cu 5 linguri de apa si zaharul, apoi se adaoga albusul batut, faina, amidonul si praful de copt.

Se poate pune deasupra glazura facuta cu zahar si umpic de cacao si 2-3 lg de apa, care se da la fiert pe aragaz pana se topeste zaharul.

Se poate decora cu "caciulite" din frisca sau crema daca mai ramane si deasupra lor feliute f. subtiri de lamaie, taiate pe jumatate

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise