Cuib de viespi

Timp pregatire
100 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • pentru aluat:
  • 4 oua, 2 kg faina, 300 ml laptre,100 ml ulei, 300 grame zahar, drojdie, esente de lamaie, zahar vanilinat
  • pentru umplutura:
  • 300 gr nuca macinata, 100 gr zahar 100 ml lapte,

Mod de preparare

Intr-un vas se pune drojdia cu putina faina , zahar si lapte caldut se amesteca si se lasa putin la dospit.

Se adauga peste faina cernuta inainte. ouale se bat bine cu zaharul, laptele caldut, se adauga si ele peste faina se framinta un aluat potrivit de vartos. La final se adauga uleiul cat se poate suporta la mana de fierbinte si se mai framinta pana acesta intra in aluat.

Se lasa la dospit aproximativ 1 ora.

Se intinde o foaie cu sucitorul se unge cu umplutura apoi se ruleaza. Se taie felii de aproximativ 3 cm si se aseaza in tava.

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise