Cuiburi cu nuca si scortisoara

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • * Pentru aluat avem nevoie de:
  • * 500 g faina
  • * 80 g zahar
  • * 1 lingurita miere
  • * 50 g unt
  • * 1 si 1/2 lingurita drojdie uscata
  • * 2 oua
  • * 150 ml lapte
  • * 4 linguri ulei
  • * sare
  • * vanilie
  • * Caramel:
  • * 100 g zahar
  • * 100 g nuca rupta bucati
  • * 1 lingura unt
  • * Pentru umplutura avem nevoie de:
  • * 100 g nuca macinata
  • * 80 g zahar
  • * 1 lingura scortisoara
  • * 30 g cacao

Mod de preparare

Facem o maia din 100 g faina, drojdia si mierea dizolvate in 100 ml lapte caldut,pe care o lasam la crescut pana apar gaurele la suprafata.

Punem maiaua in cuva masinii de paine,adaugam peste ouale,zaharul,untul,uleiul si vanilia,laptele ramas si faina cate putin.Framantam pana se inglobeaza toate ingredientele si obtinem un aluat elastic.

Lasam la crescut 1 ora,pana isi dubleaza volumul.

Intre timp pregatim caramelul.

Caramelizam zaharul la foc mic si cand devine auriu adaugam untul. Omogenizam si turnam intr-un vas termorezistent.Deasupra presaram nucile rupte bucati. Lasam la racit.

Umplutura:

Amestecam toate ingredientele intr-un castron.Daca vreti mai dulce umplutura,se mai poate adauga zahar.

Din aluatul crescut intindem pe masa infainata o foaie dreptunghiulara,de circa 0.5 cm grosime.

Presaram pe deasupra amestecul de nuca si scortisoara si presam putin cu mana,sa se lipeasca putin de aluat.

Rulam foaia de aluat cat mai strans posibil,apoi cu un cutit bine ascutit taiem fasii de 2-3 cm latime.

Aceste fasii le asezam in vasul termorezistent,peste nucile caramelizate.

Lasam la crescut,in jur de jumatate de ora,apoi dam la cuptor la foc mediu,pana se rumeneste prajitura.

Imediat ce o scoatem din cuptor,o rasturnam pe un platou si servim dupa ce se raceste.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise