Tort Diplomat - varianta mea

Timp pregatire
65 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1 kg frisca vegetala Hulala+250 gr pt ornat
  • 1 compot de cocktail din diferite fructe
  • kiwi pentru ornat
  • 4 oua
  • 400g zahar
  • zeama de la o lamaie
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 1 esenta vanilie
  • 4 plicuri gelatina
  • 100g stafide

Mod de preparare

Se bate frisca si se pune la rece.Se separa ouale si se bat albusurile cu 200 gr de zahar,apoi se freaca galbenusurile cu restul de zahar.Se taie fructele din compot marunt.Se pune gelatina in 100 gr apa rece, se lasa 10 min, apoi se adauga zeama de la compot si se pune pe foc mic si se amesteca pana se topeste (atentie, sa nu fiarba!! ), se da la o parte.Se amesteca frisca cu galbenusurile,albusurile si fructele,apoi se adauga gelatina,zaharul vanilat,esenta,zeama de lamaie si stafidele.Se pune intr-o cratita tapetata cu folie si se da la rece pana a doua zi cand se rastoarna pe un platou si se orneaza dupa ce se da folia la o parte. Pofta buna!!

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise