Cupola de portocale

Timp pregatire
100 minute
Complexitate
ridicata

Ingrediente

  • Blat: 6 oua, 180 g zahar, un zahar vanilat, 120 g faina, 80 g amidon.
  • Umplutura: 2 portocale, 2 plicuri zahar vanilat, 250 ml lapte, 10 g gelatina, 4 galbenuse, 100 g zahar, 250 ml frisca.
  • In plus: 5 linguri gem de portocale, 2 plicuri glazura de gelatina, 2 linguri zahar, 250 ml suc de portocale.

Mod de preparare

Galbenusele se bat cu 90 g zahar si zahar vanilat. Se inglobeaza albusul batut cu 90g zahar. Faina si amidonul se amesteca cu praful de copt, se toarna deasupra si se amesteca.se tapeteaza cu hirtie 2 tavi. Se repartizeaza aluatul si se coace 10-12 min la 220 grade. Foile se rastoarna pe 2 prosoape de bucatarie cu zahar, se desprinde hartia. o foaie se unge cu gem si se ruleaza. Portocalele se taie cuburi si se pastreaza sucul. Laptele se da in fiert cu zaharul vanilat. Galbenusele se bat in baie de aburi cu zaharul. Se inglobeaza laptele si gelatina dizolvata. Se aseaza in apa rece castronul si se amesteca pina ce crema se raceste. Se inglobeaza in crema frisca batuta, portocalele bucatele si sucul de portocale. Se imbraca un castron cu folie. Rulada cu gem e taie felii de 1 cm grosime. Se tapeteaza forma cu felii de rulada. Se aseaza 1/3 din crema. Din a doua foaie se decupeaza 2 cercuri, unul de marimea castronului si altul ceva mai mic. Se aseaza blatul mic, restul de crema si al doilea cerc. Se da la rece 3 ore. Se rastoarna si se desprinde folia. Se pregateste glazura din praf, zahar si suc si se orneaza tortul.

Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa

Cornete sau rulouri crocante din foietaj umplute cu o crema fina de vanilie si frisca. O reteta usoara, rapida si...

Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata

Incearca o reteta simpla de turta dulce! Usor de facut impreuna cu copiii sau nepotii, aromata si delicioasa. Perfecta pentru...

Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita

Descopera reteta traditionala de carnati de casa din carne de porc si vita, cu boia, usturoi si condimente . Simpli,...

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise