Curcan cu oua Ochi de paun

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 700 g piept de curcan
  • 400 g carne tocata de curcan
  • 5 oua fierte tari
  • 30 g branza topita/cascaval
  • 1-2 cepe
  • 1 ardei gras rosu
  • 10 ml ulei
  • 2 linguri ulei de masline
  • 1 legatura verdeata (marar, patrunjel)
  • 1 cartof, 1 mar, 1 morcov, 1 gutuie
  • 1 pahar vin
  • 5 catei de usturoi, 3-4 foi de dafin
  • sare, piper, paprika

Mod de preparare

Taiati si bateti pieptul de curcan, ca sa obtineti un dreptunghi de aproximativ 30 x 20 cm si condimentati, apoi intindeti-l pe o folie de aluminiu unsa cu ulei de masline (cine doreste il poate intinde pe 2-3 foi de placinta unse intre ele cu ulei de masline).

Preparam umplutura astfel: puneti la calit in ulei, intr-o tigaie antiaderenta, ceapa tocata, jumatate de ardei gras rosu tocat cubulete mici, carnea tocata de curcan si amestecati cu o lingura de lemn pana scade zeama, apoi condimentati si adaugati verdeata tocata.

Distribuiti uniform umplutura peste pieptul de curcan, pe latura lunga puneti branza topita (felii de cascaval), apoi ouale fierte tari, curatate de coaja.

Incepeti sa infasurati un rulou din partea cu branza si ouale in folia de aluminiu (procedati la fel ca la ruloul din piept de pui – vezi video). Asezati ruloul intr-o tava mai inalta, apoi fructele si legumele taiate felii sau bucati mai mari, usturoiul, verdeata, condimente si 350 ml apa. Dati la cuptorul preincalzit, la foc mic, pentru aproximativ 25-30 minute. Adaugati vinul si mai lasati in cuptor inca 15 minute. Scoateti tava din cuptor si indepartati folia de pe rulou, crestand-o usor cu un cutit.

Lasati sa se racoreasca, taiati ruloul in doua-trei bucati mai mari si asezati-le pe un platou cu garnitura si sos din tava. Garnisiti cu fasii de ardei rosu si felii de morcov din tava, frunze de patrunjel.

Cu un cutit bine ascutit taiati apoi felii de rulou de 15-20 mm grosime, asezati cate doua-trei felii pe o farfurie cu bucati de fructe si legume, sos si frunze de patrunjel.

E un deliciu !!! Pofta buna.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise