CURCAN IN PUNGA

Timp pregatire
200 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1 curcan mare de cca 5kg.,
  • sare,
  • piper,
  • 1 lingurita boia ,
  • 1 mar,
  • 1 lingurita rozmarin,
  • 1 lingurita cimbru ,
  • 2 linguri unt pentru uns curcanul,
  • 2 lingurite ierburi aromatice,
  • 2 cepe mari,taiate in sferturi,
  • 5 tulpini de telina;

Mod de preparare

1.Se preincalzeste cuptorul la 175*C.

2.Se spala curcanul si se usuca cu un servet de bucatarie.Se unge curcanul cu unt,se sareaza ,se pipereaza atat in interior,cat si exterior.Se presara boia peste curcan.Se pune marul taiat in doua si rozmarinul in interiorul curcanului.Se prind aripile si picioarele curcanului cu o sfoara de bucatarie.

3.Se pune ceapa , tulpinile de telina si se presara ierburi aromatice,cimbru in punga magica Knorr,apoi se aseaza curcanul in punga, se inchide si se inteapa punga de mai multe ori cu o furculita.

4.Se coace curcanul 3-3 1/2 pana cand carnea se patrunde si curcanul este rumenit.

5.Se serveste cu garnitura dupa plac .Un vin Chardonnay merge excelent cu acest preparat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise