Curcan la cuptor

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • - un curcan
  • - mere 4 buc.
  • - piper 7 g
  • - boia dulce 20 g
  • - untura 100 g
  • - sare 50 g
  • - vin alb 150 ml
  • - apa 200 ml

Mod de preparare

Curatati curcanul, il spalati, il frecati cu sare si boia, il presarati cu piper. In interiorul curcanului introduceti merele intregi decojite. Untura o topiti si calduta o amestecati cu vin si apa. Peste curcanul aranjat pe o tava, turnati vinul si untura iar restul il pastrati si din 15 in 15 min ungeti curcanul cu acest amestec. Se tine la cuptor aprox. 60 de min.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise