Curcan la tava

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Pentru 10 portii: 2
  • 500 kg curcan
  • 100 ml ulei
  • 200 ml supa
  • 100 ml vin
  • sare
  • piper
  • boia
  • dupa gust.

Mod de preparare

Curcanul se curata, se trece prin flacara, se spala, se scurge si se condimenteaza (cu sare, boia si piper). Se unge apoi cu ulei si se pune la cuptor, intr-o tava cu ulei si putina apa. Din timp in timp se stropeste cu sosul format.

Spre sfirsitul inabusirii se stropeste pe toata suprafata cu vinul. Cind este gata rumenit, se scoate de la cuptor, se lasa sa se raceasca si se portioneaza. Bucatile se asaza pe platou sau pe farfurii, cu garnituri alese dupa preferinta.

Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa

Cornete sau rulouri crocante din foietaj umplute cu o crema fina de vanilie si frisca. O reteta usoara, rapida si...

Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata

Incearca o reteta simpla de turta dulce! Usor de facut impreuna cu copiii sau nepotii, aromata si delicioasa. Perfecta pentru...

Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita

Descopera reteta traditionala de carnati de casa din carne de porc si vita, cu boia, usturoi si condimente . Simpli,...

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise