CURCAN UMPLUT CU CIUPERCI SI GARNITURA DE LEGUME

Timp pregatire
360 minute
Complexitate
ridicata

Ingrediente

  • 1 curcan de aproximativ 3
  • umplutura:
  • 2 cepe
  • ficatul curcanului sau 200g ficatei de pasare
  • 200g ciuperci cat mai mici
  • 200g carne de porc tocata
  • 1 ardei
  • 200g miez de paine
  • 1 ou
  • 50ml ulei
  • cimbru
  • sare
  • piper
  • garnitura:
  • 2 morcovi
  • 1 telina
  • 1 borcan mazare 800g
  • 1 borcanel porumb boabe
  • 2 ardei rosii
  • 1 legatura verdeata
  • 1 fir de praz
  • unt pentru uns tava

Mod de preparare

Se pregateste umplutura astfel:

Se caleste ceapa taiata marunt impreuna cu ficatul taiat fasii, ciupercile intregi si carnea tocata,adaugand si putina apa fierbinte.Se lasa apoi sa se raceasca si se adauga ardeiul taiat fasii,franzelainmuiata si stoarsa,oul batut,sare si condimente dupa gust.Curcanul se umple cu aceasta compozitie apoi se coase si se aseaza in tava unsa cu unt si tapetata cu folie de aluminiu in doua straturi.

Se pregateste garnitura astfel:

In jurul curcanului se aseaza morcovii taiati bastonase,telina felii si se da la cuptor cu totul timp de 3-4 ore la foc potrivit,stropind din cand in cand cu zeama lasata.Cand friptura este aproape gata se adauga mazarea,boabele de porumb,ardeiul gras taiat fasii si verdeata sau prazul tocat marunt.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise