Delicia de cafea cu friscã si cirese îmbãtate cu Angelli

Timp pregatire
100 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 400 g cirese
  • 3 linguri de zahãr
  • 1+1/2 gelatinã Dr. Oetker sau 9 foi de gelainã incolore
  • 400 ml. smântânã pt. bãtut
  • 150 ml lapte condensat
  • 50 ml de Angelli sau lichior de cirese, visinatã
  • 1 linguritã( de cafea) de esentã vanilie
  • 1 blat din comert sau blat de cafea*
  • *Pentru blat de cafea:
  • 6 ouã
  • 200 zahãr
  • 5 linguri mari de cafea tare, cãldutã
  • 200g fãinã
  • 1 linguritã ( de ceai) cu praf de copt
  • 20 g cacao.
  • Decor:
  • cirese, scortisoarã si physalís

Mod de preparare

Am cumpãrat o cantitate mai mare de cirese, pe care le-am pregãtit în mai multe feluri.

Pentru cã merg pe produsele de casã, nu cumpãr blat din comert, asa am pregãtit unul acasã, pe care l-am tãiat în 2 si l-am folosit pt. 2 tortulete.

A avut mare succes :)

1) Pentru blat, am bãtut ouãle separat, albusele cu un praf de sare si gãlbenusele cu zahãr. Am amestecat totul si am adãugat cafeaua, apoi fãina cu praful de copt si cacaua.

Am uns o formã cu unt si fãinã si am turnat blatul.

Am dat la cuptorul pre-încãlzit ventilat la 180ºC, pentru 25 min.

Se lasã la rãcit apoi se taie; eu sunt o fire nerãbdãtoare si nu prea am rãbdare, dar vã sfãtuiesc sã nu îl tãiati cald.

Dacã faceti blatul acasã vã recomand sã îl preparati în formã cu pereti detasabili, va iesi spectacular.

Eu am fãcut în formã normalã, dar si asa a fost ok.

Initial mã gândeam sã umplu tortuletul cu friscã si cirese proaspete, dar atunci nu mai ieseau 2 tortulete diferite...asa cã:

2)Ciresele se spalã si li se scoate sâmburi.

Pune ciresele pe foc cu zahãrul, putinã apã si când începe sã fiarbã, Angelli.

Lasã sã fiarbã la foc mic , pânã ajunge la punctul de sirop si ia de pe foc.

3)Jumãtate de plic de gelatinã sau 4 foi incolore se preparã conform instructiunilor.

Ciresele se reduc la piure cu blenderul si se amestecã cu gelatina, se lasã sã se rãceascã.

4)Preparã 1 plic de gelatinã sau 5 foi incolore si toarnã peste smântâna bãtutã friscã si amestecatã cu laptele condensat.

Jumãtate din compozitie amestecã cu crema de cirese ( din care se pãstreazã 2 linguri pt. decor) iar la cea rãmasã punem vanilia.

5) Taie blatul rece, in douã.

Avem nevoie de jumãtate din el, cealaltã parte o pãstrãm, acoperitã cu folie alimentarã.

Pune blatul în farfurie sau in forma în care a copt si unge-o cu un strat de cremã de cirese, dã la congelator.

Când sa intãrit ( cam 1 minut-2)scoate si pune crema de vanilie dã iar la congelator si tot asa pânã se terminã cremele.

Ultimul strat sa fie de vanilie.

Serveste delicia rece, decoratã cu cirese proaspete, sirop de cirese, scortisoarã si physalís.

Poftã bunã!

www.cozinhaderamona.blogspot.com

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise