Delicii Maasem

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 2 oua fierte moi, curatate de coaja
  • 1 piept mare de pui, fiert
  • 2 linguri de cascaval ras
  • sare si piper
  • 2 oua, batute
  • 3 foi de aluat
  • 50 g de unt, topit

Mod de preparare

1. Se incalzeste cuptorul la 190 grade Celsius / marcajul pentru gaz 5. Se zdrobesc ouale fierte intr-un bol. Se taie pieptul de pui foarte marunt si se amesteca cu oul zdrobit.

2. Se adauga cascavalul. Se condimenteaza cu sare si piper dupa gust. Se adauga oul batut si se amesteca. Se acopera bolul cu folie si se lasa la frigider timp de 20 de minute pana cand amestecul se intareste.

3. Se intind foile de aluat si se taie sase dreptunghiuri. Se unge fiecare foaie pe o parte cu unt moale.

4. Se imparte amestecul de pui in 6 parti egale. Se asaza cu lingura amestecul pe partea scurta a dreptunghiului de aluat, lasand o margine de aproximativ un centimetrul pe fiecare parte a amestecului. Se infasoara amestecul in aluat, dandu-i o forma tubulara. Se unge ruloul cu unt.

5. Se asaza rulourile de aluat pe o tava de copt de teflon si se coc timp de 12-15 minute pana devin aurii. Se scot din cuptor. Se servesc calde.

Pofta mare!

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise