Deliciu la pahar

Facem un blat de pandispan din 6 oua, 6 linguri de zahar, 2 linguri de ulei.

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Blat de pandispan
  • 6 oua
  • 6 lg zahar
  • 6 lg faina
  • esenta vanilie
  • coaja lamaie
  • 1 budinca de vanilie ptr crema
  • 1 budinca de ciocolata ptr crema
  • 2 pahare de lapte
  • 500 ml smantana ptr frisca
  • 1 borcan compot de visine

Mod de preparare

Facem un blat de pandispan din 6 oua, 6 linguri de zahar, 2 linguri de ulei, putina esenta de vanilie putina coaja de lamaie si 6 linguri de faina. Se toarna intr-o tava a cuptorului, tapetata cu hartie si presarata cu zahar pudra. Se coace 15-20 de minute pana blatul este auriu; se scoate pe o plansa si se acopera cu un prosop pana se racoreste si putem scoate forme cu paharul pe care il vom folosi.

Ptr fiecare pahar ne trebuie 2 discuri de pandispan sau chiar trei. (alternativa la acest pandispan este un blat cumparat sau piscoturi de sampanie)

Crema-fiecare budinca vine batuta bine cu un pahar de lapte si 250 ml de smantana de frisca pana devine o crema spumoasa. Eu m-am folosit de budincile lui Osem, dar puteti folosi alte firme care dau acelasi rezultat.

Visinile din compot le-am pus intr-o strecuratoare, dar zeama lor o pastram caci vom stropi blaturile cu ele.

Ansamblarea-folosim aceiasi marime de pahar ptr desert.

Punem in pahar un rotund de pandispan, insiropam cu sos de visine si punem un strat de crema de ciocolata, peste el punem un strat de pandispan din nou stropit cu sos si chiar un strat de visine din compot care au fost scurse si un strat de crema de vanilie, inca un strat de pandispan insiropat si deasupra inca un strat de crema de ciocolata si ornament de crema de vanile sau de ciocolata.

Le lasam 2-3 ore la frigider si dupa aceea servim.

Este usor, foarte delicios si usor de pregatit -de asemenea aspectuos!

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise