DELIZIA ALLA CREMA ROSA

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 200 GRAME DE FAINA
  • 180 GRAME DE UNT
  • 150 GRAME DE ZAHAR
  • 1 OU
  • O LAMAIE
  • 3 COSULETE DE CAPSUNI
  • ADICA APROXIMATIV 750 GRAME
  • 3 LINGURI DE ZAHAR TOS
  • UN PAHAREL DE BRANDY SAU IN ALTERNATIVA ROM
  • 350 DE GRAME DE MASCARPONE
  • 100 ML DE SMANTANA PROASPATA
  • PT DECOR FRUNZULITE DE CIOCOLATA AMARA.

Mod de preparare

Inainte de toate, pregatiti doua tavi rotunde, de diametrul de 24 cm, pe care le ungeti cu unt, le tapetati cu faina sau puteti folosi hartie speciala de cuptor. Puneti untul intr-un castron, adaugati 130 de grame de zahar si-l lucrati pana se topeste. Adaugati coaja de lamaie rasa, oul, amestecand mereu, si la sfarsit, faina in ploaie.

Impartiti aluatul in doua parti, il puneti in tavile pregatite precendent si le coaceti pentru 15 minute la 180 de grade. Capsunile le spalati si le taiati felii, le puneti intr-un castron, cu restul de zahar, sucul de la o jumatate de lamaie si brandy. Faceti crema de mascarpone cu zaharul tos, la care adaugati sucul pe care l-au lasat capsunile. Adaugati mai apoi si frisca obtinuta din smanatana la crema de mascarpone.

Tineti deoparte o ceasca de crema pentru decorat. Dupa, adaugati usor si capsunile in crema, fiind atente sa nu le striviti. Blatul te tort se acopera cu crema rosa, se aseaza si celalalt blat, dupa care se pune in frigider, sa se odihneasca pentru o ora. Inainte de a se servi, se decoreaza cu crema tinuta deoparte si cu frunzulitele de ciocolata. Pofta buna!

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise