Prajitura turnata cu branza si visine

Ouale, sarea si zaharul se mixeaza.

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Blat:
  • 4 oua
  • 1 praf de sare
  • 250 g zahar
  • 13 linguri ulei
  • 13 linguri lapte
  • esenta de vanilie
  • 400 g faina
  • 1 plic de praf de copt (10 g)
  • Umplutura:
  • 300 g visine (cantarite fara samburi)
  • 500 g branza de vaca tare, desarata
  • 200 g zahar
  • 3 oua
  • esenta de rom
  • 50 g gris
  • Dimensiune tava: 21/31 cm

Mod de preparare

Ouale, sarea si zaharul se mixeaza. Se adauga uleiul, laptele, esenta de vanilie, faina si praful de copt si se omogenizeaza.

Se toarna jumatate din aluat intr-o tava unsa cu ulei si tapetata cu hartie de copt. Se presara o treime din visine din loc in loc peste aluat si se introduce tava la cuptor pana cand blatul este aproape copt.

Intre timp, se pregateste umplutura: branza se da pe razatoarea cea mare si se amesteca cu zaharul, ouale, esenta de rom, o treime din visine si grisul.

Se scoate tava din cuptor si se pune umplutura de branza peste blat, se presara restul de visine si se toarna restul de aluat. Se introduce tava din nou la cuptor pana cand prajitura este coapta.

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise