Desert rapid cu visine

Timp pregatire
5 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • - cateva vişine
  • - zahăr
  • - scorţişoară
  • - esenţe (după preferinţă; eu am folosit esenţă de rom şi de migdale)
  • - 1-2 frunze de busuioc

Mod de preparare

Vişinele se spală şi li se scot sâmburii. Se pun într-un bol şi se presară deasupra zahăr şi scorţişoară; se amestecă uşor şi se adaugă şi esenţele. Frunzele de busuioc se toacă mărunt şi se adaugă şi ele în bol. Se lasă totul să stea puţin (se pot pune la frigider) pentru ca aromele să pătrundă în vişine şi acestea să lase zeamă, apoi se servesc simple sau cu frişcă.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise