Tort cu fructe

Timp pregatire
75 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 l frisca lichida
  • 4 plicuri gelatina
  • 10 piscoturi,
  • fructe de sezon
  • 1 iaurt mare (de preferat cu fructe)
  • putina apa

Mod de preparare

Se bate frisca pana se intareste bine.

Se pastreaza putina intr-un pahar pentru ornat la final. Se adauga iaurtul, o parte din fructe maruntite si gelatina.

Gelatina se pregateste astfel: pliculetele se amesteca cu 15 linguri de apa sau zeama de fructe si se lasa asa 2 minute pana dispare lichidul.

Apoi se pune la foc mic si se amesteca continuu pana se topeste bine.

Nu se fierbe, trebuie sa atinga maxim temperatura la care suporta degetul.

Se ia de pe foc si se adauga la compozitia de tort.

Se amesteca bine si toata compozitia si se toarna in cratita gata imbracata cu fructe.

La final se adauga piscoturi putin inmuiate in zeama de fructe sau apa.

Se pune un capac la cratita si se da la frigider pana a doua zi.

Se scoate din frigider, se asaza un platou in locul capacului si se intoarce cratita. Se ridica si apoi se indeparteaza folia.

Se poarte orna cu frisca dupa preferinta.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise