Dobos Usor

Timp pregatire
75 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Blatul: 10 albusuri si galbenusuri
  • 10 linguri faina
  • 10 linguri zahar
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1 lingurita rom.Crema: 8 oua
  • 8 lingurite zahar
  • Afulgi de ciocolata
  • un pachet unt
  • 1-2 lingurite rom

Mod de preparare

Blatul: Se bat spuma albusurile. Intr-un alt vas se amesteca bine galbenusurile cu zahar, pana se deschid la culoare.

Se rastoarna amestecul cu galbenusuri peste albusurile spuma, se adauga faina, praful de copt, romul si se amesteca usor.

Se intind cateva linguri de aluat pe spatele unei tavi de cuptor, bine unsa. Se lasa aproximativ 5 minute la cuptor, pana sa capete o culoare maronie. Se fac mai multe blaturi.

Se lasa sa se raceasca, punandu-se foi de hartie intre blaturi, pentru a nu se lipi.

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise