Doce da Casa (Desertul Casei)

Timp pregatire
20 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 cutie lapte condensat cca. 400 gr.
  • biscuiti simpli (3-4 biscuiti pt. fiecare portie)
  • cafea tare cca. 200 ml
  • 1 plic budincã de vanilie
  • smântânã pt. friscã
  • Decor:
  • biscuiti sfãrâmati
  • biscuiti cu glazurã de ciocolatã

Mod de preparare

Este un desert care se gãseste în majoritatea restaurantelor si cafenelelor din Portugalia, este foarte ieftin si usor de fãcut iar rezultatul e un deliciu :) Este si preferatul meu.

1)Pregãtim cafeaua si o punem intr-un bol sau farfurie adâncã.

2)Se pregãteste budinca conform instructiunilor de pe plic, se lasã la rãcit. Cãldutã se amestecã cu laptele condensat.

3) Se bate smântâna cu 2 linguri de zahãr, pânã obtinem friscã si se pãstreazã la rece.

4)In cupe pt. înghetatã sau chiar o formã lungã rectangularã, se pun biscuiti dati prin cafea (fiecare pune dupã plac).

Se toarnã budincã peste fiecare, iar un rând de biscuiti dati prin cafea si la urmã frisca.

5)Se decoreazã cu biscuiti sfãrâmati, eu am tãiat în douã câtiva biscuiti cu glazurã si am pus în top.

Poftã bunã!

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise