Dorada cu legume

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • - 6-7 cartofi
  • - 2 cepe
  • - 2 morcovi
  • - 6-7 catei usturoi
  • - 1 legatura patrunjel
  • - 5 linguri ulei (de masline)
  • - 2 lamai
  • - condimente pentru peste
  • - sare, piper

Mod de preparare

Se taie cartofii rondele nu foarte groase, morcovii rondele mai subtirele, iar ceapa solzisori.

Patrunjelul se toaca marunt si se amesteca cu usturoiul strivit,sare si piper. Se adauga uleiul incet, cate o lingura, apoi se adauga cam 200 ml apa. Se pune sosul peste legumele taiate si se omogenizeaza. Apoi, legumele se pun intr-o tava acoperita cu o folie de aluminiu si se introduce pentru 20 minute in cuptorul incalzit.

In acest timp, pestii curatati si spalati ii crestam pe o parte. Se presara condimente pentru peste peste tot, inclusiv in interior. Apoi se stropesc pestii cu sucul de la 1 lamaie.

Se scoate folia de aluminiu si se aseaza dorada deasupra, peste legume.

Dam iar la cuptor pentru 20 minute.

Se scoate de la cuptor si se presara patrunjel tocat.

Pofta buna!

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise