Dovlecei caliti cu mujdei de usturoi-specific tarilor arabe

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Avem nevoie de:
  • -1 kg dovlecei mici
  • -5 linguri ulei de masline
  • -sare dupa gust
  • -piper proaspat macinat dupa gust
  • -1 capatana de usturoi
  • -1 ardei iute
  • -1 mana de frunza de patrunjel
  • -1 lamaie

Mod de preparare

Dovleceii se spala si se usuca bine cu un prosop de bucatarie.

Se taie in rondele foarte subtiri si se sareaza si pipareaza dupa gust.

Se incinge uleiul de masline intr-o tigaie antiaderenta si se calesc dovleceii pe ambele parti, pana iau o culoare aurie.

Se scot sa se scurga bine de ulei pe hartie de bucatarie absorbanta.

Usturoiul , frunza de patrunjel si ardeiul iute se taie marunt.

Se zdrobeste usturoiul cu sarea intr-un mojar, apoi se adauga frunza de patrunjel si ardeiul iute.

Se pun intr-un castronel si se adauga sucul de la o lamaie si 1 lingurita de ulei de masline; daca este inca prea gros mujdeiul se mai adauga putina apa.

Se servesc dovleceii presarati cu mujdei si cu lipie araba.

Pofta buna!

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise