Dovlecei cu carne

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Pentru 10 portii: 1 kg carne
  • 3 kg dovlecei
  • 200 ml ulei
  • 100 ml vin
  • 100 g faina
  • 50 g usturoi
  • 300 g smintina
  • 300 g rosii
  • 100 g pasta de tomate
  • 1 leg. verdeata (marar
  • patrunjel)
  • 200 g ceapa
  • sare şi piper
  • dupa gust.

Mod de preparare

Carnea se portioneaza, se spala, se scurge si se inabusa in 1/2 din cantitatea de ulei cu adaos de supa, sau apa, si sare. Dupa ce a fost inabusita se scoate intr-un vas, iar in sosul format se inabusa ceapa, care a fost curatata, spalata si taiata marunt. Cind este pe jumatate inabusita, se adauga pasta de tomate si faina cernuta; se amesteca componentele si se mai fierb cca 15 minute. Sosul format dupa inabusire se adauga peste carnea care se mai fierbe cca 60 minute, timp in care se amesteca componentele. Dovleceii se curata, se spala, se taie rondele, sau sferturi, se asaza intr-o tava in restul de ulei, se sareaza si se dau la cuptor pentru cca 10 minute, dupa care se pun in vasul cu carne, adaugind: rosiile curatate, taiate sferturi, usturoiul curatat si taiat marunt, piperul, vinul si se continua fierberea inca 10 minute. Se verifica gustul. Se serveste portia de carne cu garnitura de dovlecei alaturi, cu verdeata si smintina puse deasupra.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise