Dovlecei pane

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 2 dovlecei potriviti ca marime, (sa nu fie batrani, su samburi mari)
  • 2 oua
  • faina
  • pesmet
  • sare, piper
  • ulei pt prajit

Mod de preparare

Se curata dovleceii si se taie feliute cam de 05 cm grosime.Se aseaza intr-o sita(strecuratoare) mai mare si se presara su sare.Se lasa cam 30 min, apoi se intorc si se sareaza si pe partea cealalta.Se storc si se dau prin faina, apoi ou batut si apoi prin pesmet.Cine doreste poate pune si un pic de piper in ouale batute.sare nu se mai adauga, deoarece si-au tras ei, cat a trebuit.

Se pune ulei in tigaie, se incinge, nu f tare, si se pun la prajit dovleceii.Cand au capatat culoare aurie pe o parte, se intorc pe partea cealalta.Cand sunt gata, se scot pe un srvet , de hartie, pt a absorbi grasimea din ei.se lasa sa se racesca( sunt si mai buni de la frigider)

Se servesc cu mujdei de usturoi, cu sos de usturoi si smantana sau iaurt su marar.

Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa

Cornete sau rulouri crocante din foietaj umplute cu o crema fina de vanilie si frisca. O reteta usoara, rapida si...

Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata

Incearca o reteta simpla de turta dulce! Usor de facut impreuna cu copiii sau nepotii, aromata si delicioasa. Perfecta pentru...

Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita

Descopera reteta traditionala de carnati de casa din carne de porc si vita, cu boia, usturoi si condimente . Simpli,...

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise