Dovlecei pane cu sos de rosii

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 dovlecel mare,
  • sare, piper,
  • 3 oua,
  • pesmet,
  • 2 rosii,
  • patrunjel verde,
  • usturoi,
  • ulei.

Mod de preparare

Spalam dovlecelul, il curatam de coaja, il taiem in felii mai groase si il lasam sa se scurga de apa doua ore la frigider.

Batem bine oul cu sare.

Luam fiecare felie de dovlecel si o trecem prin pesmet dupa care trecem dovlecelul prin oul batut.

Incingem uleiul si prajim dovleceii pana se rumenesc bine pe ambele parti.

Ii scoatem pe hartie sa se scurga de surplusul de ulei.

sosul : Curatam usturoiul, il pisam,adaugam un praf de sare, piper, un strop de ulei si amestecam cu rosiile pasate.

Servim dovleceii calzi stropiti cu sosul de rosii si decorati cu patrunjel verde.

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise