Dovlecei pane cu sos de rosii

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 dovlecel mare,
  • sare, piper,
  • 3 oua,
  • pesmet,
  • 2 rosii,
  • patrunjel verde,
  • usturoi,
  • ulei.

Mod de preparare

Spalam dovlecelul, il curatam de coaja, il taiem in felii mai groase si il lasam sa se scurga de apa doua ore la frigider.

Batem bine oul cu sare.

Luam fiecare felie de dovlecel si o trecem prin pesmet dupa care trecem dovlecelul prin oul batut.

Incingem uleiul si prajim dovleceii pana se rumenesc bine pe ambele parti.

Ii scoatem pe hartie sa se scurga de surplusul de ulei.

sosul : Curatam usturoiul, il pisam,adaugam un praf de sare, piper, un strop de ulei si amestecam cu rosiile pasate.

Servim dovleceii calzi stropiti cu sosul de rosii si decorati cu patrunjel verde.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise