Dovlecei şi ardei umpluţi cu orez şi legume

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • - 8 ardei
  • - 2 dovlecei
  • - 200 gr. orez brun
  • - o conopidă mică
  • - 1 morcov
  • - 2 roşii
  • - 2 ouă
  • - 2 linguri smântână
  • - frunze de pătrujel
  • - frunze de ţelină
  • - sare, piper, cimbru
  • - apă, ulei de măsline

Mod de preparare

Pentru început se fierbe orezul, nu de tot, ci doar până ce se înmoaie puţin.

Se curăţă ardeii şi dovleceii. Mijlocul de la dovlecei nu se aruncă, se va folosi mai târziu.

Umplutura: Se taie conopida mărunt, 2-3 felii de ardei, mijlocul de la dovlecei şi se pun intr-o tigaie. Se adaugă morcovul dat pe răzătoare, o lingură de ulei de măsline, o linguriţă de cimbru, piper şi sare. Se lasă pe foc aproximativ 10 minute, atât cât să se călească puţin. Când e gata se toarnă peste orezul fiert scurs de apă, se adaugă frunze de pătrunjel şi de ţelină tocate mărunt, ouăle bătute separat cu smântână şi se amestecă.

Umplem dovleceii şi ardeii cu compoziţia de mai sus şi îi punem într-o cratiţă, neapărat în picioare (ca să nu se imprăştie umplutura) şi completăm cu apă fără să îi acoperim.

Se pune cratiţa pe foc. Peste 30 de minute adăugăm cele două roşii tocate mărunt şi dacă mai trebuie completăm cu apă. Se mai lasă pe foc 10 minute (pentru a vedea dacă sunt gata putem verifica cu furculiţa dacă dovleceii sunt moi).

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise