Dovlecei si ardei umpluti cu sos de rosii

Timp pregatire
240 minute
Complexitate
ridicata

Ingrediente

  • 15 ardei potriviti
  • 2 dovlecei
  • 7-8 cepe mari
  • 4 morcovi mari
  • 2 rosii
  • 1 gogosar
  • 1 cana ulei
  • 750 carne tocata amestec ( porc cu vita)
  • 400 gr orez
  • sare
  • piper
  • 1 lingurita cimbru uscat
  • 1 lingurita boia de ardei dulce
  • 5-6 lingrui pasta de tomate
  • 1 ou
  • marar verde
  • patrunjel verde
  • frunze de vita de vie
  • Pentru sosul de rosii:
  • 400 gr rosii decojite intregi un suc propriu
  • sare
  • piper
  • 2-3 linguri ulei
  • 1 lingurita busuioc
  • 1/2 lingurita oregano

Mod de preparare

Spalam ardeii, le scotem capacele ( dar le pastram) si ii scuturam da toate semintele.

Dovleceii ii decojim, ii taiem in doua sau trei bucati (depinde cat sunt de mari) sa aiba cam aceeasi marime ca si a ardeilor.

Ii scobim in interior cu o lingurita dar le lasam o baza.

Curatam ceapa si o tocam marunt.

Morcovul il decojim si il dam pe razatoarea cu ochiuri mari.

Curatam gogosarul, il facem pasta in blender.

Intr-o cratita punem uleiul la incins, adaugam ceapa si o inabusim cateva minute, apoi morcovul.

Dupa ce s-au inmuiat putin adaugam pasta de tomate si mai lasam cam 1 minut pe foc, apoi lasam sa se racoreasca putin.

Orezul il spalam in 2-3 ape si il scurgem bine.

Intr-un bol punem orezul, amestecul de ceapa, carnea tocata, gogosarul pasat.

Amestecam bine, condimentam cu sare, piper, boiaua de ardei, cimbru.

La final punem patrunjel si marar verde tocat, oul si le incorporam bine.

Cu ajutorul unei lingurite umplem ardeii si dovleceii.

Ardeii ii acoperim cu capacele lor, iar la dovlecei punem felii de rosii.

Pe fundul unei oale punem frunze de vita de vie, cateva crengute se marar, asezam ardei si dovlecei si cateva felii de rosii. Peste mai asezam un rand de ardei si dovlecei daca oala nu este foarte larga sa incapa toti intr-un singur rand.

Deasupra asezam iar felii de rosii, frunze de vita de vie si acoperim cu apa sa ii curpindem pe toti.

Ii punem la foc mic, ii acoperim si ii lasam sa fiarba.

Gustam din ei si cand sunt bine patrunsi ii luam de pe aragaz.

Sosul de rosii:

Rosiile le taiem cubulete mici.

Intr-o cratita punem uleiul cu rosiile.

Cand incepe sa fiarba condimentam cu sare, piper si aromatizam cu busuioc si oregano.

Il lasam pe foc 5 minute si este gata.

Ne asezam pe farfurie ardei, dovlecei iar deasupra punem putin sos.

Sa aveti pofta buna si daca va place serviti si cu putina smantana!

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise