Dovlecei umpluti

Timp pregatire
75 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 6-7 dovlecei mici
  • 300 gr carne tocata de vita
  • 1 ceasca de orez
  • 1/2 buchet de marar
  • 1 ou
  • 1 lamaie
  • 2-3 liguri faina fara varf
  • sare,
  • piper,
  • ulei

Mod de preparare

-se curata dovleceii de coaja

-se taie in doua si se curata (ca in fotografie) pulpa

umplutura:

-carnea tocata+ceapa trecuta pe rezatoare+mararul +orezul- putin ulei +sare,piper (dupa gust)

-se amesteca pana se omogenizeaza

-se umple dovleceii

-se pun pe o cratita larga

-se acopera cu apa

-se fierb 40 de minute

-se toarna zeama ramasa dupa fiert in alt vas

-se pune pe foc mic pana pregatim ingroseala

-ingroseala:

-faina se amesteca cu apa pana ce se dizolva

-se amesteca si se toarna in cratita in care este zeama de la dovlecei

-se amesteca continuu sa nu faca cocolase

-se fierb 2-3 minute se trage de pe foc si pregatim liezonul:

-intr-un vas se bate oul se adauga zeama de la lamaie

-se ia putin din zeama fierbinte si se pune peste oul batut cu lamaia

-se toarna peste sosul obtinut din cratita amestecand continuu sa nu se faca oul omleta

-se potriveste gustul cu sare si piper

-se toarna sosul obtinut peste dovlecei

-se servesc cu o felie de branza

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise