Drob cu carnati

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 6 foi de placinta
  • 300 g carne de porc impan
  • 300 g ficat de porc
  • 4 carnati afumati
  • 5 fire de ceapa verde
  • 1 ceapa uscata
  • 2 morcovi
  • ulei
  • unt
  • 4 oua
  • marar
  • cimbru
  • seminte de susan
  • sare, piper

Mod de preparare

Ficatul se spala , se taie cuburi mai mari care se pun intr-un vas cu apa rece si se dau la foc.Se spumeaza din cand in cand iar cand ficatul este gata fiert se scoate din apa cu ajutorul unei palete si se lasa sa se racoreasca .Se spala carnea, se lasa la scurs si apoi se toaca. Odata cu carnea se mai da prin masina de tocat si ficatul.Amestecul rezultat se omogenizeaza bine.

Se curata ceapa si morcovul,apoi se spala.Ceapa se taie marunt iar morcovul se da prin razatoare.Se incinge ulei intr-o tigaie si se calesc dupa care se adauga si amestecul de carbe si ficat.Amestecam si lasam incontinuare circa 15-20 min.(pana carnea isi schimba culoarea) pe foc avand grija sa amestecam din cand in cand ca sa nu se prinda.Tragem apoi de pe foc , lasam sa se racoreasca dupa care amestecam cu ouale(3).Condimentam cu sare si piper dupa gust si adaugam marar si cimbru tot dupa gust.Amestecam bine si impartim amestecul in 4 portioare.

Separat prajim carnatii.

Se ia fiecare foaie de placinta(eu am folosit 6 foi) si se ung cu unt iar apoi punem foile una peste alta .Cu ajutorul unei linguri punem o portie din cantitatea de amestec la unul din capetele foilor de placinta apoi nivelam bine cu dosul lingurii si rulam dupa care punem carnaciorii,rulam din nou si apoi punem a doua portie din amestecul de carne.Rulam si strangem bine .Din amestecul de mai sus mi-au iesit 2 rulouri .Se ung rulourile cu ou batut si se presara cu seminte de susan.. Se aseaza ruloul intr-o tava de chec tapetata cu hartie pergament si se da la cuptor pentru circa 20 min.(iar ma repet.......depinde de fiecare cuptor in parte) Se scoate din cuptor

se lasa sa se raceasca si se taie.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise