Drob din ficat de pasare

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1 kg ficat pasare( pui, curcan, gasca)
  • 1 ceapa uscata
  • 2 legaturi potrivite ca marime ceapa verde
  • marar si patrunjel , ficare cat doreste
  • 10 oua
  • usturoi verde-cine vrea sa puna ( eu nu pun)
  • sare si piper dupa gust
  • cateva linguri ulei

Mod de preparare

Se curata ficatul si se spala in mai multe randuri, cu apa rece.Se taie bucatele mai mici si se caleste in cateva linguri ulei, cam 15 min( spre final se pot pune si cateva linguri cu apa).Separat calim ceapa uscata taiata marunt, la foc mic, numai pana devine sticloasa.Lasam totul la racit la temperatura camerei si apoi amestecam ficatul taiat, ceapa calita, ceapa verde si usturoiul verde taiat f marunt, mararul si patrunjelul tocate fin.

Se bat ouale cu sare si piper si se toarna peste amestecul de ficat si verdeturi., amestecandu-se f bine.

Se unge o tava cu unt si apoi pesmet si se toarna amestecul rezultat.Cine doreste poate pune si cateva oua fierte tari in amestec.Se coace la foc potrivit cam 30 min.

Eu fac acest drob dar il coc in aluat foetaj.

Il servesc cu felii de lamaie.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise