Drob din maruntaie de pui

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1/2 kg ficat de pui
  • 1/2 kg pipote si inimi de pui
  • 1 legatura ceapa verde (5-6 fire)
  • 3 catei de usturoi (eu am pus dupa gustul meu)
  • frunze de patrunjel ( 5-6 fire)
  • sare, piper
  • boia de ardei dulce
  • 2 oua
  • 4-5 oua fierte
  • 2 linguri ulei

Mod de preparare

Maruntaiele se curata si se spala, pipotele si inima de pui se pun la fiert in apa ( eu nu am pus sare) si se lasa pana ce aproape au fiert, apoi adaugam ficatei si mai lasam la fiert cca 20 min. ( ficatei nu necesita foarte multa fierbere). Se strecoara si pastram cca 50-100 ml din apa care a fiert si lasam sa se raceasca.

Apoi se dau prin masina de tocat se condimenteaza cu sare , piper si boia de ardei, adaugam ceapa verde taiata marunt, patrunjelul tocat si usturoiul pisat si amestecam. Spre final adaugam din apa care a fiert si ouale batute, se amesteca. Intr-o tava de chec, nu foarte mare, tapetata cu hartie de copt si uns cu ulei asezam 1/3 din carne, asezam ouale fierte si restul de compozitie. Introducem in cuptorul incins 30-40 min, dupa acea scoatem, racim si servim cu mare pofta!!

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise