Dulceata de caise pentru Alex

Timp pregatire
105 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • caise
  • zahar
  • La 1 kg fructe curatate avem nevoie de 600 g zahar

Mod de preparare

Punem apa la fiert intr-o cratita. Cand aceasta incepe sa clocoteasca adaugam pentru 1-2 minute caisele. Le scoatem si le lasam sa se raceasca apoi le curatam de coaja , care va veni foarte usor jos si scoatem samburii.

Dupa ce le-am curatat cantarim miezul de caise si la 1 kg de fruct adaugam 600 g zahar.

Amestecam bine zaharul cu caisele si le lasam asa pina a doua zi, amestecand din cand in cand sa se topeasca zaharul.

A doua zi punem compozitia la fiert pe foc cam 40 de minute. Spumuim si invartim cu lingura de lemn in compozitie.

Punem dulceata in borcane , asa fierbinte, le capsam si asezam borcanele intr-o cratita pe fundul careia am pus prosoape, pe care le-am pus si printre borcane.

Adaugam apa in cratita si lasam sa fiarba cam 15 minute din momentul cand da apa in clocot, ca sa sterilizam borcanele.

Lasam borcanele in cratita acoperita pina cand se racesc . Dupa aceasta le stergem si le asezam in camara pentru iarna.

Pofta mare !

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise