Dulceata de nuci verzi

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Ingrediente
  • 120 de nuci verzi
  • 1 kg de zahar
  • 100 g miere de albine
  • 1 lamaie
  • 2-3 cuisoare
  • scortisoara

Mod de preparare

Mod de preparare

Se folosesc nucile verzi inainte de li se intari coaja si miezul, cu samburii inca gelatinosi;

Se curata nucile de coaja verde, pana unde incepe sa se formeze coaja propriu-zisa, care este inca alba si moale;

Dupa curatare raman cam 1 kg de nuci, care se pun in apa rece ca sa iasa amareala din ele si sa nu se inegreasca;

Se lasa in apa 24 ore, acoperite cu o farfurioara intoarsa (care le va mentine scufundate in apa), schimbind apa de 2-3 ori in acest timp;

Daca vreti sa preparati lichior de nuci, puneti cojile verzi intr-o sticla cu gitul larg, acoperiti-le cu vodca si tineti-le 20 zile la macerat. Din aceasta esenta se va prepara lichiorul;

Nucile curatate se scurg de apa a doua zi si se limpezesc bine;

Intre timp se prepara intr-o cratita siropul din zahar, 500 ml apa, miere si zeama de lamaie, care se amesteca pe foc pana se dizolva zaharul;

Cand siropul da in clocot, se pun nucile si condimentele. Se fierbe pina cind se leaga siropul, dar nu prea mult ca sa nu se caramelizeze zaharul;

Se ia cratita de pe foc si se incearca. Daca ridicindu-se lingura din sirop, de pe latul ei, cad deodata 3 picaturi, una linga alta, inseamna ca dulceata este gata;

Se indeparteaza spuma si dupa ce s-a racit, se pune in borcane.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise